annonse
annonse

Vilkår for bruk av vibytter.no

Vibytter.no hjelper mennesker som ønsker å bytte eller selge noe komme i kontakt med hverandre. Brukere av vibytter.no er selv ansvarlig for at byttehandelen eller salget går ryddig for seg og kan ikke involveres i konflikter som eventuelt måtte oppstå. Alle byttehandler og salg foregår på brukerens eget ansvar. Blir du utsatt for tyveri eller svindel må du dokumentere hendelsesforløpet og kontakte politiet.

Godkjenning av annonser

Annonser som er støtende på noen som helst måte eller helt klart er useriøse vil ikke bli godkjent. Vibytter forbeholder seg også retten til å fjerne annonser hvis de oppfattes som støtende av oss eller andre brukere.

Vibytter.no er ikke ansvarlig for eventuelle tekniske forstyrrelser og avbrudd som gjør at brukerens annonse ikke kan vises helt eller delsvis. Brukeren oppfordres til å sende en hendvendelse til vibytter.no så fort tekniske feil eller uregelmessigheter oppdages.

Salg og bytting av tjenester

Brukeren er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med hvilke lover og regler som gjelder i forbinnelse med kjøp og salg av tjenester. Vibytter.no er ikke ansvarlig for priser på tjenester da dette er noe som avtales mellom kjøper og selger.

Ved utføring av privat arbeid benyttes statens Oppgjørsblankett for private arbeidsgivere.

Skatteregler

Skal man bytte til seg tjenester er det ingen restriksjoner i forhold til skatt. Skal man derimot ta betalt for jobben må man være klar over hvilke regler som gjelder. Jobben er ikke skattepliktig hvis følgende kriterier er oppfylt:

  • Lønnen som betales ikke overskrider kr 6000,- til samme person i løpet av et år
    • Eksempel: Hvis du mottar kr 5000,- for å male garasjen til naboen, og så senere på året mottar kr 1000,- for å male poststativet til den samme naboen, vil all lønnen du mottar være skattefri. Hvis du derimot hadde tatt kr 2000,- for poststativjobben ville kr 1000,- av disse være skattepliktige.
  • Jobben utføres i hjemmet, på hytta,i bilen eller båten
  • For jobber som utføres utenfor dette er den skattefrie grensen på kr 1000,-
  • Du betaler som privatperson
  • Den som utfører jobben kan ikke jobber i samme bransje
    • Eksempel: Hvis du jobber som frisør og du styler håret til en bekjent på kveldstid mot en betaling på kr 1500,- vil denne inntekten være skattepliktig. Hvis du derimot jobber som snekker og maler huset til naboen for kr 5000,- vil ikke betaling være skattepliktig

Les mer om skatteregler for småjobber på Skatteetatens nettsider

Ungdommer mellom 13 og 18 år

For ungdommer og jobb gjelder det egne regler. Les mer om det på Arbeidstilsynet.no

Vitale deler på kjøretøy

Reperasjoner og arbeid på vitale deler på motoriserte kjøretøy og tilhenger med brems må utføres av profesjonelle med egen godkjenning. Eksempler på vitale deler er bremser, elektrisk anlegg, styreinnretning og hjulutrustning. Vegvesen.no Godkjenning av verksted

Laster...